Brand new you

Brand new you is een spel waarbij je via kaarten erachter komt wat voor persoon je bent. Er wordt antwoord gegeven op de volgende vragen:

  • Je eerste uitdaging: bezield zijn!

Wat is je kracht? Waar ben je (stinkend) goed in en wat vind je zo leuk om te doen, dat je het heel lang kunt volhouden? Wat is je passie? Waarin kun jij schitteren?

Mijn passie ligt nog steeds bij het voetbal en bij mijn werk in de horeca. Ik kan gewoon hartstikke goed mijn ei kwijt tijdens een training, wedstrijd of werkdag! Tijdens deze bezigheden kan ik gewoon lekker mezelf zijn en doen waar ik goed in ben! Op het werk ben ik bedrijfsleider, maar ook eigenlijk wel gastheer. Ik praat veel met de gasten nadat ze zijn uitgegeven en bezorg ze gewoon een gezellige avond.

 

 

  • Je tweede uitdaging: congruent zijn!

Hoe kom je over op anderen en welke feedback krijg je van ze? Welke indruk maak jij op anderen? Wat vinden anderen jouw sterkste/slechtste kanten? Wat kun je (beter niet) doen?

 

Ik kom over als een hele sociale jongen. Ze omschrijven mijn kledingstijl als trendy. Heb een eigen mening en ben niet bang die te uiten. Mensen worden vaak vrolijk van me doordat ik leuke humor heb. Ik moet oppassen met teveel het voortouw nemen, laat anderen ook eens spreken.

  • Je derde uitdaging: zichtbaar zijn!

Hoe wil je jezelf presenteren? Wat is de stijl die past bij jou? Wat heb je daarvoor nodig van anderen? Wie zijn je partners? Hoe kun jij ervoor zorgen authentiek, congruent en onderscheidend te zijn? Hoe ga je jezelf neerzetten?

Ik wil mezelf presenteren zoals ik eigenlijk zelf ben. Iemand die veel vrolijk is, veel grapt maar ook serieus kan zijn wanneer dit nodig is. Ik ben iemand die leiding geeft. Hierdoor verlang ik van mensen dat als er akkoord wordt gegaan met afspraken dat mensen deze naleven. Ik ben op zoek naar partners die niet alleen geïnteresseerd zijn in zichzelf maar ook in anderen.  Ik probeer onderscheidend te zijn door overtuigend over te komen wanneer in de kans krijg, te luisteren naar anderen en samen te werken naar iets moois.

 

  • Hoe ziet jouw nieuwe START eruit?

Wat is je slotconclusie van het spel? Waar ga je de komende tijd mee aan de slag? Hoe krijg jij je identiteit, imago en impact in balans?

Formuleer dit antwoord in START-termen:

 Wat wil ik bereiken?

Ik wil bereiken dat ik afstudeer en via deze leuke studie in een leuk werkveld terecht kom. Hopelijk in de sport en hopelijk heeft het te maken met ondernemen en marketing.

Wie zijn erbij betrokken?
Voornamelijk klasgenoten,  leraren en externe partijen zoals stages.

Waar ga ik het doen?
Dit probeer in te realiseren tijdens schoolweken, stage uren, vakanties, werk en vrije tijd.

Wanneer gebeurt het?
Dit proces is allang begonnen. Bij alles dat je eigenlijk doet bouw je je eigen netwerk op.

Waarom wil ik dit doel bereiken?
Dit doel wil ik bereiken omdat ik veel energie tijd en geld heb gestoken in deze studie. Ik wil graag een leuke baan die me veel vastigheid geeft voor de toekomst.

Wat zijn de essentiële delen van mijn doelstelling?
De essentiële delen van mijn doelstelling zijn dat alles gaat en staat bij jezelf. Tuurlijk wordt je begeleid als persoon maar je moet het uiteindelijk zelf doen!